Geòleg obtenint unes mostres de roca amb el pic

Sobre Geocamp

GEOCAMP és un portal d’activitats de camp en Geologia. És una web de lliure accés que es posa a disposició dels docents i estudiants que utilitzen les pràctiques de camp com a eina d’ensenyament o aprenentatge. També pot resultar interessant pel afeccionats a les Ciències de la Terra que desitgin realitzar activitats de descoberta regional.

GEOCAMP va néixer l’any 2002 a partir de la iniciativa d’un conjunt de docents de Geologia de diverses universitats catalanes (UAB, UdG, UPC) interessats a compartir un suport multimèdia que permeti l’accés a informacions i recursos didàctics que facilitin la realització de les pràctiques de Geologia al camp.

GEOCAMP s’estructura en dos grans apartats: El treball de camp i Geologuies.

El treball de camp, està diferenciat en tres blocs:

  • Preparem la sortida inclou un conjunt d’informacions i enllaços sobre els aspectes a considerar en la preparació de l’activitat de camp: elecció del lloc, mitjans de transport, previsió meteorològica, material necessari, etc. També hi trobareu materials didàctics sobre mapes topogràfics i mapes geològics.
  • El treball de camp aborda els aspectes metodològics que faciliten el treball en un aflorament rocallós. Proporciona les pautes d’observació, descripció i interpretació de la realitat geològica que són pròpies dels professionals de la Geologia i que també poden ser emprades per treure un bon rendiment de les sortides. L’apartat es completa amb un conjunt de recomanacions de seguretat per tal de minimitzar els riscos de les persones que realitzen treballs de camp.
  • Després de la sortida ofereix algunes propostes de realització d’un informe final de la sortida de camp.

L’apartat de Geologuies permet:

  • Cercar, consultar, descarregar i valorar descripcions geològiques i itineraris que hagin estat publicats a la web del GEOCAMP sota el format de guia. Aquest és un apartat de lliure accés per a qualsevol persona.
  • Editar, en el marc d’una plantilla definida, itineraris i descripcions originals de llocs d’interès geològic d’arreu del mon. Aquesta eina d’edició requereix d’un registre previ gratuït i comporta l’acceptació de la normativa d’ús del GEOCAMP.

GEOCAMP és un projecte obert a les aportacions que hi vulguin realitzar les persones professionals o docents de Ciencies de la Terra. Els continguts del portal, els itineraris, els enllaços estan en permanent "construcció". Us convidem a millorar-lo i fer-lo créixer per tal que esdevingui una eina útil, viva i a l’abast de tots. Podeu fer-nos arribar els vostres comentaris i propostes a: